måndag 27 februari 2012

Danny eller Loreen - vem vinner?

Efter att "Amazing"s toner ljudit klart i Malmö i Lördags började spekulationerna rasa: Vem blir vinnaren av Melodifestivalen 2012 - Danny eller Loreen? Alla verkar nämligen vara överens om att det är mellan dessa två artister som tävlingen står just nu, två artister med förvånansvärt lika låtar och spektakulär scenografi. Bettingbolagen ger båda lika låga odds, nedladdningslistorna ger Loreen ett svagt försprång före Danny, och i de sociala medierna verkar fullständigt kommentarskrig råda. Alla möjligheter finns för en av tidernas mest spännande finaler!
I bakvattnet av de två storfavoriterna finns Molly Sandén och David Lindgren - Molly som lyckats samla en relativt stor internationell fanskara med sin Sanna Nielsen-aktiga låt, och David Lindgren som slog ner som en blixt från klar himmel i Melodifestivalen. Ingen av dessa två lär dock vara med i den absoluta toppstriden.
Lisa Miskovsky blev annars namnet på allas läppar efter att ha - mycket rättvist enligt mig - tagit sig vidare till final i Lördagens deltävling. Personligen trodde jag nog att hennes låt kanske var lite för mörk och dyster för Melodifestivalen, men ack så fel jag hade! Istället blir Lisa en ypperlig motvikt till MC Ranelid och growlen från Dead by April i finalen - Tack Lisa!!!!!!
Det enda mysteriet i Lördagens deltävling är hur i helvete Charlotte Perrelli kunde bli utslagen??? Det var helt uppenbart en av kvällens bästa låtar som telefonröstarna valde bort - istället gick mumien och Dracula (Lotta och Christer) till andra chansen med en låt som påminde oss alla om den nära förestående döden. Brrrr.... Ibland känns resultaten inte helt logiska. Nåja.

Just nu är dock livet som svensk i schlagerlandet ganska behagligt - Både Irland, Norge, Malta och Cypern har valt att skicka svenskskrivna låtar till Eurovision. Som om inte detta vore nog valde Finland i Lördags att för andra gången i historien skicka en låt på svenska till Eurovision:Pernilla Karlsson och hennes bror Jonas har skrivit denna vackra låt som utan tvivel skulle kunna passa in i svenska Melodifestivalen. Förhoppningsvis behåller man den svenska låttexten till Eurovision - det skulle lova ett magiskt ögonblick för alla svensktalande!

Håll även ett öga på den österrikiska bidraget i år, skulle Danny vinna Melodifestivalen skulle han få hård konkurrens i sin självlysande kostym med dessa två herrar, som uppenbarligen tar det stolta alplandets traditioner på allvar:Börja ladda inför Lördagens helt meningslösa Andra Chans nästa lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar