lördag 3 mars 2012

Nyköping bjuder upp till Gästabud!

Jag är ganska övertygad om att de allra flesta av oss inte kunde bry sig mindre om kvällens andra chansen-deltävling. Ändå bara vet jag att kvällens deltävling kommer locka miljontals människor att slänga iväg telefonröster och pengar på låtar som de aldrig skulle ta i med tång i finalen. Nog är det ironiskt alltid, men samtidigt ganska representativt för Melodifestivalen som helhet 2012 - det mesta är skit, men skit som iallafall engagerar.
Efter kvällens gästabud i Nyköping lär inte bara Hertig Valdemar och Erik vara de enda som förolyckats i denna stad, förhoppningsvis har Thorsten Flinck och Sean Banan också satts i kedjor i de djupa fängelsevalven. Där kan de ju försöka tafsa "rooooompa"....
Men som det ser ut just nu tycker bettingbolagen att båda två har en mycket stark chans att gå vidare, även om bara en av dem kan det - beroende på duell-systemet.
Men ingenting är givet, den tillfrågade publiken i genrepet tyckte att Top Cats var givna i finalen, medan Sean Banan var klar tvåa. Ingenting verkar helt självklart, och personligen håller jag på Timoteij. Men, spänningen är ju också det enda som gör Andra Chansen värd att se på, eftersom ingen av dessa låtar kommer ha ens ett uns av chans i finalen - som alltmer framstår som en tvekamp mellan Danny och Loreen. Medan båda låtarna rensar banan på hitlistorna, verkar det internationella stödet för Loreen växa lavinartat - något som gjort Sverige till superfavoriter till att vinna i ESC (iallafall enligt bettingbolagen). Spännande utveckling!
Tyvärr så är det en hel vecka till finalen i Globen och därför får vi underhålla oss med vad som går. Här är mitt slutspelsträd:

Duell 1: Dynazty - Top Cats
Hårdrock mot rockabilly. Egentligen helt ointressant vem som vinner för min del eftersom vinnaren här möter Timoteij i semifinalen ändå - och torskar förhoppningvis då. Däremot måste jag säga att Rockabilly har en skrämmande skön appeal på Melodifestivalen, trots att det är 2012. Håller på toppkatterna.


Duell 2: Andreas Johnson - Timoteij
Tycker visserligen om Suede, och skulle gärna fått med mig Andreas Johnsson till finalen men Timoteij är ju alltid Timoteij även om Stormande hav inte är deras bästa låt någonsin direkt. Dessutom har Timoteij fortfarande en enorm fanskara runt om i landet, i synnerhet från de dagisbarn som nu lärt sig använda telefoner. Helt klart att Timoteij går vidare.

Duell 3: Thorsten Flinck och revolutionsorkestern - Lotta Engberg och Christer Sjögren
Dracula och Vildvittrorna mot Knäckehäxan och Frankensteins monster. Här finns inga vinnare - bara förlorare. Samtliga artister här är antingen förlegade arkeologiska mumier eller rumptafsande pundare. Helt otroligt att de tog sig så här långt egentligen. Hoppas de crashar båda två. Thorsten har dock otvivelaktigen största skaran anhängare ikväll.

Duell 4: Youngblood - Sean Banan
Har fortfarande svårt att förstå hur sjutton Youngblood kunde ta sig hela vägen till andra chansen - ett uruselt pojkband av sällan skådat slag som knappt kan sjunga och ännu mindre dansa. Sean Banan framstår som en världsvan operasångare i jämförelse. Solklar vinst för Sean Banan.

Semifinal 1: Top Cats - Timoteij
Här är det för mig inga tvivel om att Timoteij bör vinna, men med tanke på att det lika gärna kan sluta med Dynazty som motståndare så är jag mycket svårmodig just här. Skulle hoppas att Timoteij iallafall snor åt sig finalplatsen, eftersom finalen behöver lite skönt retrogung mitt bland alla konstiga avarter. Top Cats är sköna, men mot Timoteij är det tyvärr meningslöst att kämpa.

Semifinal 2: Sean Banan - Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern
Döden möter Satan. Pest möter Kolera. Markoolio möter Naken-Janne. Kan troligen vara det värsta ögonblicket i Melodifestivalens historia. Jag bara hoppas slippa se Thorsten Flinck förstöra stämningen i Globen också, så jag hoppas och tror att Sean Banan vinner den här semin! Inte för att han skulle bidra med musikaliskt eller intellektuellt djup i finalen, men snarare att han skulle förhindra ondskans krafter att sabotera en ännu oskuldsfull tv-kväll om en vecka.

Rösta för 17 rätt nu Sverige. Vi behöver inte göra bort oss mer än vi redan har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar