torsdag 2 februari 2012

Oj vilket bra startfält - NOT!

Efter att ha hört en minut av varje låt i delfinal 1, så verkar det som att musikälskarna kanske borde kasta in handduken redan innan åttasnåret på Lördag. Den första delfinalens startfält är så svagt att till och med Sean Banan framstår som ett musikaliskt geni i jämförelse med de andra medtävlarna. Den enda artisten som man verkligen får en genuin musikalisk upplevelse av är Loreen, men förväntningarna skall nog inte ställas allt för högt där heller - än så länge har bara den inledande dramatiska minuten av scenframträdandet lagts ut.

1. Sean Banan – "Sean Den Förste Banan"
Invandrarromantisk schlagerpop i blågult och älghalskedjor. Ingen är förvånad. Sean kör sitt race fullt ut och kommer antagligen skapa den enda partystämningen under hela kvällen. Känns just nu som en given finalist.

2. Abalone Dots – "På väg"
GÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄSP! Låten på den fruktade andraplatsen är sedvanligt tråkigt och meningslöst. Finns inget mer att tillägga - ingen kommer att komma ihåg denna låt ändå efter lördag 21.30

3. The Moniker – "I Want To Be Chris Isaak ..."
Trodde faktiskt att The Moniker skulle lyckas även i år, men den här låten är bara så sjukt konstig och svårlyssnad att jag nog tvivlar på att han överhuvudtaget går vidare till andra röstningsomgången! Nog för att han kommer bjuda på scenshow - men med en låt som är som tagen som ur ett LSD-rus! Sorry...

4. Afro-Dite – "The Boy Can Dance"
Ha. Ha. Ha. Funkade knappt 2002, funkade inte 2003, inte en chans 2012. Trots att man ständigt har sitt karaktäristiska "shake it" och generiska discodans så har Afro-dite sedan länge passerat bäst före datumet. De enda rösterna lär komma från 00-tals nostalgiker.

5. Dead by April – "Mystery"
Growl i Melodifestivalen? Ha. Ha. Ha. Nej, det är inget skämt, även om låten faktiskt får en att tro att det är ett skämt. Om man visserligen tycker att growl är en hyvens sångstil, så kommer man kanske lägga några röster på detta bidrag, men troligen så är dessa människor såpass få och såpass intetittande på melodifestivalen, att detta bidrag enbart kommer spelas för folk som håller för öronen och låtsas vara nånannanstans.

6. Marie Serneholt – "Salt And Pepper"
Detta är definitionen av ett riktigt klistrigt tuggummi. Otroligt irriterande och enformigt, och titeln upprepas tills öronen blöder. Därför är den en given topplacering - Men låt alla bli varnade - om en månad kommer denna låt vara hatobjektet nr. 1 för alla med IQ över 5.

7. Thorsten Flinck & Rev... – "Jag reser mig igen"
Ha. Ha. Ha. En knarkande dramatiker med en finlandsbåtsorkester sjungandes en avskalad och temposänkt version av Eldkvarns "3ans spårvagn genom ljuva livet". Kan ju inte bli annat än bra eller? NOT! Slå på 4:an i tre minuter eller nått när denna skitlåt kommer på. Torsten vill bara ha uppmärksamhet...

8. Loreen – "Euphoria"
Den enda låt med någon överhuvudsaklig standard. Men trots detta är låten ljusår ifrån Loreens hit förra året "My heart is refusing me". Tråkigt att detta antiklimax ska behöva avsluta en så medioker och tråkig första deltävling - men Loreen slår iallafall alla andra artister med hästlängder - hoppas hon går till final, det förtjänar hon.

Inväntar med spänning att få höra låtarna i sin helhet på Lördag, kanske blir domen inte lika hård då. Eller???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar