torsdag 9 februari 2012

Det verkar inte bli bättre...

Medan Norge går från klarhet till klarhet kämpar svenska Melodifestivalen med att överhuvudtaget få nån finalklass på låtarna. Med bara några dagar kvar till Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg, verkar det som kvaliteten har stagnerat fullkomligt. Inte en hit så långt ögat kan nå!
1. Ulrik Munther – "Soldiers"
En knackig låt i medeltempo med en pojke i målbrottet. Precis lika intressant som det låter.

2. Top Cats – "Baby Doll"
The Playtones fast lite mindre rockigt. Rockabilly har ju bevisligen fungerat rätt nyligen, men det här är 2012 - skärp er!

3. Sonja Aldén – "I din himmel"
Och där dog Sonja Aldéns solokarriär... Inte en superdålig ballad - däremot supertråkig.

4. Andreas Lundstedt – "Aldrig aldrig"
Och Andreas Lundstedts solokarriär dog redan under 90-talet... Detta är bara patetiskt - överambitiös dansrutin till disko på svenska. Falukorven känns farlig och exotisk i jämförelse.

5. Timoteij – "Stormande hav"
Måttlig medeltempo låt, inte i närheten av "Kom" från 2010. Långtifrån den schlagerdänga som gjorde gruppen känd, men likt förbaskat bland de bästa låtarna i ett annars svagt startfält.

6. David Lindgren – "Shout It Out"
Denna tämligen okände musikalartist är kvällens stora utropstecken - som bär kvällens utan tvivel mest fartfyllda och spännande låt. Borde gå vidare - men med tanke på hans låga kändisskap lär han tyvärr försvinna bort ganska tidigt. Suck.

7. Mimi Oh – "Det går för långsamt"
80-tals retro när det är som sämst. På svenska dessutom. Ännu en lång suck. Kan dock hålla med om att 3 minuter verkligen går för långsamt - 1 minut hade räckt.

8. Thomas Di Leva – "Ge aldrig upp"
Thomas borde givit upp för länge sen. Ännu en trist di Leva-låt med flummig text och mediokert arrangemang. En trist krona på det trista verket.

Jag blir för varje lördagkväll mer övertygad om att Sverige återigen kommer missa Eurovisionfinalen i år likväl, även om jag ironiskt nog ser att vi har åtskilliga svenska vinstchanser utanför Sverige! Cyperns bidrag är svenskt, genom sina svenska låtförfattare, och måste utan några som helsta tvivel vara förhandsfavoriten just nu!


När låtarna i den irländska uttagningen offentliggjordes och släpptes idag, står det klart att Jedward (de irländska tvillingarna med lustiga frisyrer från förra året ni vet) är tillbaka i leken med en ny låt skriven av svenska Nick Jarl; "Waterline" är ett solklart eurovisionbidrag som förmodligen är irländarnas största chans på vinst i Europa sedan dominansen under 90-talet.Lyssna och lär svenska schlagerartister - så här ska schlager låta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar