lördag 14 mars 2015

Melodifestivalen 2015 Inför Finalen: Fruktansvärt jämnt - men en självklar vinnare

Då var man här igen. Om bara några få timmar brakar årets stora svenska tv-händelse igång igen - finalen av Melodifestivalen. Jag vet att det är klyschigt att säga det, men finalen av melodifestivalen är ju det program som ingen säger sig titta på - men alla ändå gör det. Det tycks liksom som att hela Sverige har en åsikt om Melodifestivalen, och alla har sin favorit - oavsett vad man lyssnar på för musik vanligtvis. Det är ju faktiskt det som är charmen med Mellon, samtidigt som det ju givetvis även gör folk väldigt upprörda - helvetet brakar lätt löst om fel låt vinner. Sedan 1999 har man dock lyckats begränsa sådana katastrofer eftersom tittarna får telefonrösta och vara med att påverka utfallet - om än att man bara har 50% av rösterna.
I finalen i år är det dessutom 12 bidrag - vilket innebär att tittarnas röster måste delas mellan fler bidrag än förr - vilket kan innebära större spridning på poängen och därmed mindre poäng. Folket riskerar alltså mindre inflytande än förr, iallafall om folket inte är enigt.
Nu tyder visserligen alla mätningar (och odds m.m.) att folket nog redan är enigt om att Måns Z ska åka till Wien - en glad nyhet för lundapågen som försökt 2 gånger förut - och dukat under för ett stort favoritskap.

1. Samir & Viktor - "Groupie"

"En musikalisk framgångssaga om en 20-årig sörmlänning som blivit känd för att skiva om vilka kläder han tycker om och en 25-årig dokusåpadeltagare som blivit känd för sitt tv-mässiga sexliv."

Aldrig förr har artisterna i ett öppningsnummer i Melodifestivalen dragit så mycket i sina tröjor. Vet inte varför, men när dessa två herrar tävlade i deltävling 2 så drog de så mycket i sina tröjor att man trodde de skulle gå sönder. Ticks? Oro för att tröjorna var för korta? Religiös rit? Vem vet...
Hånade, hyllade och favoriserade - Samir & Viktor lyckades göra sig gångbara i Melodifestivalen med en låt som handlar om att ta kort på sig själva med mobiltelefonen - ett ämne som nog är lika ytligt som de själva är - vågar jag nog säga. Likt ett brev på posten blev de därför självklart favoriter, inte minst hos de yngre som ännu inte lärt sig något om "den riktiga världen" utanför dokusåpor och modebloggar. Detta är årets "Ranelid" och även om de säkert har haft det "jättejobbig" med att hantera allt näthat, så är detta inte mer värt än den sistaplatsen som de så oerhört mycket förtjänat. Och droppen som fick schlagerbägaren att rinna över, var när de båda på fullt allvar (om det nu någonsin kan bli det med dem) i nyhetsmorgon dagarna efter Andra Chansen - frågade vad som händer om man vinner finalen. Ja, för er del skulle man komma sist i Eurovision, och eventuellt få en rondell i Eskilstuna döpt efter sig.

DOMEN:
Folkets röst: 8:a (Hundra spänn på att alla ungar röstar på den här...)
Internationella Juryn: 12:a (SIST!!! T.o.m. Hasse Andersson har större chans internationellt än det här)
Schlagermagistern: 12:a och absolut sist. Detta är kanske årets sämsta bidrag enligt mig...

2. JTR - "Building it Up"

"Tre bröder från Alingsås, som slog igenom i Australiens X factor - debuterar i Melodifestivalen samma år som Australien debuterar i Eurovision. Det är nästan som om SVT hade planerat det här".

Pojkbanden har haglat tätt i Melodifestivalen genom åren, men i år är det bara JTR som verkligen kan kopplas till den kategorin. Medan den vuxna delen av befolkningen koncentrerade sig på Måns Z så blev JTR flickidolerna - nu i konkurrens med Samir & Viktor. Trots att det ju var en skräll att de tog sig till final, är jag försiktig med att säga att det var en överraskning. Sånt här går alltid hem, och dessutom var låten inte dålig. En typisk enkel poplåt utan krusiduller. Men ingen höjer speciellt mycket på ögonbrynen nu - JTR nämns knappt alls av media och med sin startposition lär bandet vara hjälplöst i konkurrensen. Här finns ingenting som talar för vinst - och istället blir detta kvällens första möjlighet till toalettbesök. Välkommen till melodifestivalen pojkar - ni är kissepausen!
DOMEN:
Folkets röst: 7:a - och mest tack vare alla underåriga flickors röster.
Internationella juryn: 6:a. De är ju faktiskt mest kända utomlands!
Schlagermagistern: 7:a - låten är medelmåttig, men radiomässig. Helt klart lyssningsbar.

3. Dinah Nah - "Make Me (La La La)"

"En virtuos av 90-tal, rosa hår och modern house. I en värld bestående av nostalgiska medelålders stockholmare hade detta vunnit utan konkurrens".

Visst var hon nederlagtippad inför sin deltävling, och inför Andra Chansen. Men Dinah visade rätt tydligt att även om hon är en föredetting så har hon något att ta med sig till festen - något som tävlingen faktiskt saknar: En riktig danslåt. Jag vågar rent av säga att Melodifestivalen nuförtiden generellt brukar sakna genuina danslåtar - men när de väl dyker upp blir de klassiker. Jag minns exempelviss "Stjärna på Himmelen" med Drömhus 1999, eller BWO:s samtliga låtar i Mellon. Till och med Velvet, som ju aldrig lyckades ta sig till final trots 3 försök (2006, 2008, 2009), slog istället igenom med sina mellobidrag på dansgolven ute i landet - efter att festivalen tagit slut. Dinah är chanslös - jag vet det - men jag är bombsäker på att detta blir en hit efter festivalen. Klubbrökare, som är gjord för dansgolvet. Kan vi bara slippa få se det rosa håret också, så har vi en riktig framgångssaga framför oss här!
DOMEN:
Folkets röst: 10:a (Men lär bli hit i sommar)
Internationella juryn: 5:a (Europa är alltid svaga för klubbrökare)
Schlagermagistern: 5:a (Jag är också alltid svag för klubbrökare)

4. Jon Henrik Fjällgren - "Jag Är Fri (Manne Liem Frijje)

"Den jojkande colombianen gjorde det till synes omöjliga: Han väckte liv i den svenska etnon - utan att vara en tjock norrlänning med färgad mohikanfrisyr, indianfjädrar och fågelkranier."

Schlagersverige hamnade i någon typ av chock när Jon Henrik Fjällgren slog till i deltävling 3. På hemmaplan i Östersund lyckades han nämligen sopa banan med motståndet - med en jojk. Många höjde på ögonbrynen, eftersom jojken i princip aldrig varit med som annat än exotisk pausunderhållning i Melodifestivalen. Nu blev den helt plötsligt het - nästan lika het som fejkelden på scenen med de dansande samerna. Plötsligt började det nämligen stå klart att en låt, i princip utan text - men med en väldig massa "heejoheeja" och hängande samiska spöken kunde få bära den svenska fanan i Wien. Och tjusningen fanns där - det där ovanliga men samtidigt genuina etno-soundet, som vi i princip aldrig hör längre. Egentligen är det inte så konstigt att folk föll för detta bidrag - och det är nog också därför Jon Henrik alltjämt är nästfavoriten. Han är "one of a kind" - lite för speciell för att kunna ignoreras.
Därför kommer det att sluta bra för honom, även om jag personligen tror att hans popularitet inte riktigt håller så långt som många tror - hans startposition skvallrar om en högst begränsad framgång.
Men sen har vi problemet med den internationella juryn. Vad ska de tänka om det här? Älskar de det? Hatar de det? Omöjligt att säga. Detta samiska kulturarv kanske ligger dem helt i smaken - men samtidigt är detta ju aldrig något som hade sålt internationellt - eller?? Här känns det verkligen  som att man bara kan gissa... Omöjligt att sia om detta unikum!
DOMEN:
Folkets röst: 2:a. Solklar tvåa - även om han lär hamna långt efter Måns.
Internationella juryn: 7:a (En VILD gissning. Han kan lika gärna sluta etta - som sist här)
Schlagermagistern: 6:a. Bidraget i sin helhet är inte i min smak, men låten är fantastisk att BARA lyssna på. Framförandet är dessvärre bara jobbigt att titta på.)

5. Jessica Andersson - "Can't Hurt Me Now"

"Från Fame Factory till Friends Arena på 13 år - Jessica är mer än som Bert Karlsson sade, "kåta ögon", hon är en svensk schlagerinstitution som aldrig ger upp. Ens när hon borde."

Jessica är svensk schlager. Så är det med den saken! Medan Talang- X factor- och Idoldeltagarna haglar igenom Melodifestivalen, så finns arketypen av dem fortfarande vid liv: Fame Factory deltagarna! För 13 år sedan utgjorde de stommen för det nya melodifestivalkonceptet med turné och deltävlingar. Jessica var den förste av dessa artisterna att vinna (tillsammans med Magnus Bäcklund i Fame). Sedan dess har hon bitit sig fast i tävlingen likt en fransk bulldog på sin favoritleksak, och är således ett stående inslag i tävlingen. Trots många försök (5) så har hon bara varit i final en gång tidigare som soloartist (2010). Och denna gång är hon återigen med, med en ballad - som råkar vara finalens enda riktiga ballad. Det kommer givetvis att hjälpa henne, men framförallt kommer denna förgyllda västgötska gudinna att dra nytta av sitt namn denna kväll. Hennes tyngsta attraktion är helt enkelt hon själv. Problemet är kanske just därför att hon har tufft motstånd av många andra som är sig själva denna kväll - Måns, Hasse, Linus et.c....
Karisma och skönhet är en sak. Att lyckas i Melodifestivalen kräver oftast något mer. Oftast iallafall.
DOMEN:
Folkets röst: 9:a. I ett startfält som är rena getingboet kommer Jessica omöjligen att kunna hitta sin konkurrensfördel. Motståndet är för bra denna kväll.
Internationella juryn: 8:a. Hon är känd för eurovisionexperterna ute i Europa. Men det är Måns och Eric också.
Schlagermagistern: 8:a. En mycket fin ballad - kanske den finaste hon någonsin tävlat med. Men som jag skrev här ovan - konkurrensen är mördande. Hon ska vara glad om hon slipper bottenplaceringen.

6. Måns Zelmerlöw - "Heroes"

"2007 dansade han in i Melodifestivalens finrum. 2009 stod han för tävlingens stora fiasko. 2015 tänkte han och ett gäng streckgubbar skriva ny schlagerhistoria"

Detta är ju killen som alla pratar om. Vi minns "Cara mia", 2007. Då var han Idol-mannen som hade vunnit Let's Dance - och många kvinnors hjärtan på kuppen. Dansen förde honom till Melodifestivalfinalen - där han enbart blev slagen The Ark och Andreas Johnsson. 2 år senare, 2009 gjorde han comeback med "Hope & Glory". Låten, som var mer upptempo än "Cara mia", tog sig till finalen och var tungt favorittippad. Men han föll långt innan mållinjen - och slutade bitter 4:a, och blev därmed det stora fiaskot. Det skulle dröja 6 år innan Måns vågade sig på en tredje gång, förmodligen efter rätt mycket tjat ifrån Christer Björkman. Diskussionen innan deltävling 4 handlade ju om Måns verkligen skulle kunna gå från programledare tillbaka till artist - något som han bevisade en gång för alla i Örebro. Dock såg vi, att mycket kom att handla om scennumret, med bakgrundsprojektioner och streckgubbar. I skymundan kom låten - som däremot motbevisade alla och blev en av de mest spelade låtarna under den gångna veckan. Måns har alltså vunnit slag på slag hittills i vår. Frågan är om han pallar favorittrycket - han är en av de största favoriterna NÅGONSIN i tävlingens historia. Detta trots att vi inte har en aning om hur internationella juryn kommer att rösta. Går detta hem i Europa? Jag tror det mycket väl kan gå. Men jag tror alltjämt att låten saknar alltför mycket av det där som gör en låt minnesvärd - vilket innebär att vi kommer att skicka ett paket mellanmjölk med bakgrundsprojektion till Wien om han vinner. Men bakgrundsprojektioner är ju coolt, så helt utan attraktion är det ju inte.
DOMEN:
Folkets röst: 1:a.Det var länge sen sist ett bidrag var så överlägset favorittippat inför finalen. Frågan är dock om det räcker hela vägen.
Internationella juryn: 2:a. Ännu en vild chansning, eftersom detta lika väl kan sluta på 8:e plats, som någon annanstans. Som jag skrev, låten är svagare än framförandet.
Schlagermagistern: 2:a. Älskar framförandet - som är det mest unika i Mellohistorien. Det kommer ta honom till segern. Låten är för svag för att vinna i Europa - men tillräcklig för att få mig att gå igång. Dock ej den bästa för kvällen.

7. Linus Svenning - "Forever Starts Today"

"En svärmorsdröm - förutsatt att din svärmor driver en tattueringsfirma. Linus är tuffingen med den mjuka insidan - som plötsligt slår på oljefat och sprutar eld."

Linus gjorde ett rejält avtryck ifjol med sin "Bröder" som dels lyckades föra in döden i Melodifestivalen på allvar, men också lansera konceptet "Linus Svenning"; En mjuk kille med ett hårt yttre. Ett ganska spännande koncept, och en väldigt sympatisk människa. Faktum är att Linus nog var mer populär än låten, och det är med stor sannolikhet därför han nu är i final igen - denna gång med en låt som balanserar på plagiat av 2013 års danska vinnarlåt "Only Teardrops". För är det inte väldigt mycket buller och bång och flöjter? Känns inte låten lite väl tillrättalagd - och lite väl lite "Linus Svenning"? Han hade nog egentligen behövt en annan typ av låt, som passat honom lite bättre. Tydligen fick han dessutom sänka låten några tonarter från deltävlingen till Andra Chansen för att alls kunna sjunga den. I nuläget så kör han bara på med sin grej, till en låt som nog egentligen är mer lämpad för någon annan. Då vinner man inga finaler...
DOMEN:
Folkets röst: 11:a. Näst sist - mest för att han är helt fel ute i år - och dessutom redan avskalad.
Internationella juryn: 9:a. Flera 12:or förra året, men knappast någon full pott i år. Låten är för svag i år.
Schlagermagistern: 10:a. Klart bland de sämre finalbidragen, och jag hade gärna hellre sätt Kristin Amparo här. Men Linus sjunger bra, och gör sin grej. Men det räcker inte längre än så här.

8. Isa - Don't Stop

"Hon är en tjej som trots sin 16 år hunnit med både Talang, lilla Melodifestivalen och Sommarkrysset. Hon borde ju ha tjänat något på det, så varför hade hon inte råd att köpa en tröja som täckte även magen?
Man kan säga vad man vill om tonårsartisterna i Sverige, men det är numera jävligt svårt att märka på dem hur gamla de faktiskt är. Jag minns tiden när Bubbles slog igenom - där var det helt uppenbart tonårstjejer som larvade runt sig i någon slags billig plastig poplåt. Numera är tonårsartisterna drillade sen barnsben - i Isas fall har hon i princip varit i TV sen hon började gå. Redan 2003 var hon som femåring med i Småstjärnorna i TV4. Sen har det bara fortsatt - och är helt enkelt ett fullblodsproffs. Hon gör det här bidraget så säkert, snyggt och bra att det hade räckt till vinsten i vilket annat land som helst. Synd att det blev Sverige bara, för här är konkurrensen redan superhård. Men i min bok så har Isa en guldstjärna som det stora stjärnskottet för året - hon kommer tillbaka och jag garanterar att hon vinner Melodifestivalen någon gång de kommande 10 åren. Detta är ett framtidsnamn att lägga på minnet. Dessutom är låten som klippt och skuren för radio.
DOMEN:
Folkets röst: 5:a. Hon kommer att besegra stora namn som Jessica Andersson och Magnus Carlsson. Men större framgång än så här lär Isa inte kunna knipa på första försöket.
Internationella juryn: 4:a. Pop á la Katy Perry? Ja tack säger Europa.
Schlagermagistern: 4:a. Pop á la Katy Perry? Ja tack säger Schlagermagistern också.

9. Magnus Carlsson - "Möt mig i Gamla Stan"

"Gammelschlagerns återkomst! - skrek Bill. Nostalgiröster från schlagerfansen! - skrek Bull."

Tidigare nämnde jag Jessica Andersson som en schlagerinstitution. Vad är då Magnus Carlsson? Med sin bakgrund i bandet Barbados (2000, 2001, 2002) och i Alcazar (2003, 2005) och som enträgen soloartist (2006, 2007) har han varit med sedan hedenhös. I år går han rent av om Sanna Nielsen i antalet deltaganden i Melodifestivalen, även om han missade finalen 2007, och därmed bara går upp jämsides med henne i antalet finaler (7st). Men Magnus är, precis som Carola, ett koncept. Magnus hör hemma i Melodifestivalen - och därmed så stämmer allt när han är med. Han är som dopp i grytan på julafton, ingen tycker egentligen om det, men den ska stå där - annars är det inte jul! Magnus är därför även han en fin svensk tradition - som ska vara i finalen. Men låten då? Bidraget? Det är sekundärt - ingen bryr sig egentligen om det. Således lär det heller inte få så många röster, för alla kommer vara upptagna med att rösta på sin favorit - inte på "doppet i grytan".
Magnus Carlsson gamle, trevligt att du lever än...
DOMEN:
Folkets röst: 12:a. En chansning är att Magnus snor sistaplatsen denna gång. Gammelschlager heter gammelschlager för att det just är GAMMAL SCHLAGER. Inget man skickar till Wien 2015.
Internationella juryn: 10:a. Det svenska schlagersoundet är internationellt känt. Och internationellt hatat. I rest my case.
Schlagermagistern: 11:a. Kvällens sämsta låt, enbart överträffad av killarna med fejksolbränna som sjunger om att ta kort på sig själva med sin mobiltelefon.
  

10. Eric Saade - "Sting"

"Han har avverkat en dusch och en glasbur - och ger sig nu på ett ufo. Eric är artisten som har tagit scenframträdandet från den ohygieniska träburen - in i rymdåldern" 

Han vann 2011, och blev Mr."Popular" i hela Europa. 4 år senare gör han comeback - och blir en av de tidiga favoriterna. Snackisen var givetvis scenframförandet - vad skulle han göra den här gången? Svaret blev: Ett Ufo. Och förinspelade klipp med en saxofon. Och en stor duk med bakbelysning och coola skuggeffekter. Där dog hans vinstchanser...
Eric Saade var visserligen en av de få återkommande artisterna som faktiskt fortfarande är populära - och ännu mitt inne i sina karriärer. Medan Måns i princip lagt av och börjat med annat (Programledare), så har Eric fortsatt med sjungandet non-stop sen 2011, med undantag för inhoppet i Eurovisionet i Malmö som Green room-värd. Men hans comeback i Mellon fick inte tillräckligt med uppmärksamhet - och det beror nog egentligen helt på scennumret, som borde ta till sig det gamla uttrycket "less is more". Gillar man att bli förvirrad och se alldeles för många dansare ur olika vinklar - visst, då kommer man älska det här. Jag gör det däremot inte. Ett mer traditionellt nummer - och Eric hade fått åka till Wien. Låten som sådan, är nämligen den klart bästa enligt mig. Den skulle stå sig i vilket motstånd som helst - en sådan där poplåt som man känner igen, men inte riktigt kan sätta fingret på var man hört den förut. Då vet man att den fastnar - då är det en låt som slår. Men i detta fall vill vi gärna slippa se den framföras...
DOMEN:
Folkets röst: 3:a. Eric kommer inte kunna slå förhandsfavoriterna Måns eller Jon Henrik, men däremot tror jag han faktiskt kommer kunna slå Mariette - som inte har lika stark folklig förankring som Eric.
Internationella juryn: 3:a. Typisk internationella juryn-låt. Detta torde funka hos dem, speciellt då Eric fortfarande är färskt i minnet på Eurovisionpubliken.
Schlagermagistern: 1:a. Min klara favorit. Perfekt för dansgolvet - perfekt för att göra vem som helst glad. Årets låt enligt mig. Synd med framförandet bara...


11. Mariette - "Don't Stop Believing"

"Med vindmaskin och Dreadlocks - Mariette kom, såg och segrade. Och dessutom valde hon en låttitel som redan är en historiens bästa partyhöjare (Tack, Journey!)"

Näst sist i ett startfält där de stora favoriterna redan gått ut - ovanligt i melodifestivalsammanhang. Mariette stod däremot för den stora skrällen i deltävlingarna - från att ha varit en relativt obskyr Idol-deltagare utan direkta framgångar, så drämde hon till rejält i deltävling 2 och tog sig direkt till final. Dessutom med en låt som bär spår av allt det där som egentligen gör en Eurovisionvinnare. Det skriker LOREEN om det här. Jag har med andra ord inget problem med att se henne i Wien - men jag vet också att det knappast lär hända. Mariette kommer att stå för den sista seriösa låten för kvällen - och står därför som det moraliska sista bidraget. Därigenom har hon en gyllene chans, som lär göra avtryck i slutresultatet - det kommer den internationella juryn se till! Den stora frågan är dock var folket ställer sig. Jag tvivlar på att denna kommer få den uppmärksamhet den förtjänar...
DOMEN:
Folkets röst: 4:a. Jag tvekar kring huruvida svenska folket klarar den här låten igen. Svag fjärdeplats.
Internationella juryn: 1:a. Typisk internationella juryn-låt. Det skriker Loreen, och om det finns någon som älskar Loreen så är det Europa.
Schlagermagistern: 3:a. Älskar låten. Älskar framförandet. Hade gott förtjänat att vinna också. Men verkligheten ser ju annorlunda ut, tyvärr.

12. Hasse Andersson - "Guld Och Gröna Skogar"

"Plötsligt har ena halvan av Olsen Brothers rymt till Sverige och försökt lära sig svenska - till synes utan framgång. Med sig upp på scenen tar han två fullt utslagna björkar, trots att det fortfarande är vinter. Välkommen till Narnia!"

Han var publikens kelgris i Helsingborg när han i Andra Chansen slog ut Kristin Amparo. I svallvågorna därefter visade det sig att låten var anklagad för plagiat av en japansk låt (!!!!). Jodå, välkommen till Narnia! Att Hasse Kvinnaböske Andersson är i Mellofinal är underligt nog som det är, men att det skulle gå till på det här viset är nästan värt att skriva en bok om - som sedan hade kunnat filmatiseras. På SVT:s hemsida kom ett avslöjande i veckan om att "Guld Och Gröna Skogar" hade varit nära att komma med i Melodifestivalen redan 2010 - men blev slagen av Kalle Moraeus' "Underbart" - eftersom genren var densamma. Kalle bedömdes vara mer folkkär - och valdes därför då av urvalsjuryn. Nu däremot fick Hasse vara med, och då tog han sig direkt till final - trots att det rent tekniskt inte ska gå att ta sig så här långt med en låt på halvförståelig skånska och med en danslog med fejkade björkar på scenen. Inte 2015!
Men bönderna ska ha sitt också lär Gustav Vasa ha sagt, så nu är han i final på bekostnad av Kristin Amparo - som lätt hade vunnit Eurovision om hon kommit dit. Men nej nej, jag är inte bitter. Nejdå...
Jag kan bara konstatera att Hasse blir kvällens andra Ranelid-bidrag - eller iallafall "Östen Med Resten-bidrag", eftersom detta nog går hem mer hos landsbygdspubliken som inte riktigt tycker om modern musik lika mycket som "stadsborna". Nåja, tur att landsbygdsbefolkningen inte är tillräckligt stor att själva kunna avgöra finalen - ens om båda två ringer och röstar. Höhö.
DOMEN:
Folkets röst: 6:a. Hasse lär få rösthjälp av trollen - och bönderna. Det räcker nog längre än man tror, så jag dängar till med en 6:e plats- utan att jag själv hoppas på det.
Internationella juryn: 11:a. Detta är så långt ifrån Europa man kan komma. Problemet är nu däremot om juryn tolkar detta som någonting exotiskt och spännande. Då har vi skapat ett monster!
Schlagermagistern: 9:a. Skämslåten. Det är inte meningen att man ska gilla det här, men det svänger ju faktiskt! Ångesten man får när man dansar till den här låten alltså...

Summering av det troliga resultatet:

Internationella Juryn:
1. Mariette
2. Måns Z
3. Eric Saade
4. Isa
5. Dinah Nah
6. JTR
7. Jon Henrik
8. Jessica Andersson
9. Linus Svenning
10. Magnus Carlsson
11. Hasse Andersson
12. Samir & Viktor

Folkets röst:
1. Måns Z
2. Jon Henrik
3. Eric Saade
4. Mariette
5. Isa
6. Hasse Andersson
7. JTR
8. Samir & Viktor
9. Jessica Andersson
10. Dinah Nah
11. Linus Svenning
12. Magnus Carlsson

Schlagermagistern:
1. Eric Saade
2. Måns Z
3. Mariette
4. Isa
5. Dinah Nah
6. Jon Henrik
7. JTR
8. Jessica Andersson
9. Hasse Andersson
10. Linus Svenning
11. Magnus Carlsson
12. Samir & Viktor
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar