onsdag 31 mars 2010

Vilken jävla cirkus asså...

Äntligen är April här! Månaden före dopparmånaden, 30 dagar av schlagerfritt helvete... Om man inte ser på inför-programmen som brukar börja sändas i slutet av månaden, men jag brukar bara bli förbannad på de där "förståsigpåarna" som inte är några andra än arbetslösa D-kändisar som har ouppklarade psykomentala problem från barndomen som leder dem till att tvångsmässigt hävda sig offentligt om saker som de egentligen inte bryr sig om. Utan att göra en höna av en fjäder: De suger.

Hursomhelst, titeln för dagens inlägg är Vilken jävla cirkus asså... och ja, det finns inslag hittills i schlagervärlden som kan beskrivas i de ordalagen. Jag tänker då osökt på Ukraina, som lyckats med konststycket att inte bara annullera sin första eurovisionsbidragsuttagning, utan också att i den andra uttagningen välja en låt som sedan diskvalificerats, och dessutom därefter tvingats välja tvåan från samma tävling - SOM SEDAN OCKSÅ DISKATS. Slutresultatet blev en kompromiss, efter att EBU tappat tålamodet med landet som gav oss Kievkyckling och Tjernobyl. Det finns dock inget "strålande" över årets ukrainska bidrag, även om jag måste säga att jag aldrig upphör förvånas över hur engagerade öststaterna är i sina bidrag... Medan vissa länder går igenom tolv-tretton heat för att nå sitt bidrag, väljer vissa att hålla EN tävling. Det brukar ju oftast räcka.... I Ukraina så valde man dock en lite annorlunda utväg i år, som ni kanske förstår. Den statliga ukrainska televisionen valde internt en artist, Vasilij Lazarovich som dessutom blev mycket glad och rörd av utnämningen. Han skulle sedan sjunga alla 5 bidrag i finalen den 6:e Mars, som folket sedan fick rösta på. Resultatet blev att man valde låten med den vansinnigt fantasirika och nytänkande titeln "I love you", som i sig inte var en sämre låt än någon annan låt i år. MEN. Som ni vet så är demokratin inte helt "superstabil" i Ukraina, i synnerhet inte när man försöker giftmörda presidentkandidater eller har en premiärminister som ser ut som prinsessan Leia... Hursomhelst så beslöt sig den statliga televisionen, direkt efter maktskiftet i parlamentsvalet, att det nog inte var helt schysst att internt välja en artist - och annullerade uttagningen. Vasilj fick alltså inte åka till Oslo. Istället så började man planera för en ny uttagning, med EN vecka kvar innan EBU:s deadline... Resultatet blev att Alyosha vann den nya finalen den 21 Mars, med låten "To be free". Frid och fröjd. Eller inte. "To be free" avslöjades redan senare på kvällen vara en låt skriven och publicerad för över två år (!!!) sedan och dessutom utlagd på Alyoshas hemsida... Hoppsan. Skönt att man kollar sånt här innan. Enligt reglerna så skulle då egentligen tvåan från finalen väljas som bidrag istället, men då föll det sig så bra att även denna låt bröt mot samma regel, så inte heller Masho Sobro fick sjunga sin låt "Ja Tebja ljublju" (eller som den skulle hetat på engelska, just det, "I love you") (Suck, Ukraina, SUCK) i Oslo. Nåväl, med deadline nådd, vad gör man? Man drar en rövare helt enkelt! Alyosha får sjunga i Oslo, men en annan låt... Som valdes internt och blev "Sweet people", som antagligen är chanslös i Oslo.


Ironiskt att ukrainska televisionen först väljer en artist själva, byter styrelse, och avslutar månaden med att själva välja en låt, fast till en annan artist... Jajaja.. det är väl det som är definitionen av ironi....

I andra nyheter: Sverige startar som nr.6 i semifinal 2, en lottning som är skitdålig, men inte sämst. Vi startade på samma position både 1962 och 1987, så egentligen skulle vi inte fått denna startplacering igen förrän 2012 om matematiken hade gått ihop... Det positiva är att Anna Bergendahl iallafall går ut direkt efter en reklampaus, vilket kanske kan hjälpa lite. Ryssland och Armenien får "dödslottningen" som nr. 2 - den sämsta startplaceringen, för att inte nämna Norge som startar som nr. 3 i finalen - den näst sämsta startplaceringen.

Dessutom kom nyheten i veckan att pausunderhållningen i Oslo kommer bestå av spektakulära "Flash mobs" inslag från 10 storstäder runt om i Europa... Tidsenligt måste sägas. Och lite spännande. Kommer det till Stockholm kanske??? Vem vet, det är ju det som är det roliga!!!
Håll Utkik!!!!!!

Tills nästa gång: Boogaloo dansa rock n rola!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar