tisdag 16 mars 2010

Schlagermagisterns "Best of Melodifestivalen 2010"

Känner mig lite tvungen att lista min topp 10 av melodifestivalen 2010, som ju bjöd på så många delikatesser... LÄS OCH NJUT!

Plats #10: Saade-duschen
Vem har undgått att 2010 blivit Saade-duschens år? Man talar t.o.m. om en revolution - så stort har denna lilla vattenskvätt blivit!!! Å andra sidan är det en ganska ovanlig dusch, då den sker framför 3,8 miljoner tittare, i direktsändning, och dessutom med kläderna på - med elektrisk utrustning i handen!!! WOW! Men sen å andra sidan så var det ju bara en tidsfråga, jag menar rent logiskt så har man ju tämjt alla andra element på schlagerscenen - 1996 hade man stora isblock på scenen, The poodles, och E-type tämjde ju elden, Carola tämjde ju vinden redan 1991, och Caroline af Ugglas hade ju gummistövlar på sig på scenen (och gummistövlar har man ju bara på sig när man trampar i rabatter annars...). Med andra ord; Eric Saade nådde den yttersta gränsen. Nu blir det inte bättre!


Plats #9: Blue man group
Brrrrrrr... Läskigt! Tre knäpptysta knallblåa snubbar, som stirrar in i en... Och som dessutom blöder självlysande blod i olika färger och slår på stora plaströr... Vem kom på den idéen egentligen? Vad måste man röka för att komma på något sånt??? Hmmm... Nåja, det blir J-VLIGT BRA TV IALLAFALL!!!!


Plats #8: Anna Bergendahl
Alltså, säga vad man vill om låten, men Anna Bergendahl kan ju inte beskrivas som något annat än en framgångssaga! Vilken tjej! Att gå från att vara totalt okänd till att bli Sveriges mest uppmärksammade artist på 15 månader är en helt sjukt stor bedrift! Anna är och förblir den stora segraren under 2010 oavsett resultatet i Eurovision!Plats #7: Festivalyran i Sandviken
Få städer kan skryta med att kunna ge äkta genuin melodifestivalyra. Sandviken var dock verkligen undantaget i år. Man kan verkligen se hur schlagerlyckan och festivalpassion brinner i deras ögon när reportern intervjuar dem. Melodifestivalen engagerar. Du kan inte annat än älska det.


Plats #6: Gustafssonchocken
Okej... Hur mycket jag än försöker att reda ut det här, hur mycket jag än kollar igenom numret och hur mycket jag än försöker första det rationella i det så fattar jag NADA!!!!!!!
VAD I H-E GÖR BJÖRN GUSTAFSSON I SALEM AL-FAKIRS UPPTRÄDANDE!!!!!!!!!?????
Är det en ploj? Är det röstfiske? Är det planerat? Var Salems nummer för tråkigt? Eller satt Björkman o Salem o krökade kvällen innan och ringde fyllesamtal till kontakter i telefonboken??
Vem vet... Det är ju det som är det spännande.... Men kul var det iallafall.


Plats #5: Timoteij
Plats nummer fem blev det för Skaraborgs-töserna här, men även i finalen som sagt. Trots att man hade årets bästa upptempolåt så räckte det ju tyvärr inte längre än så... Ärligt talat hade man ju verkligen hoppats på mer, men vad ska man göra? Jag kan ju dock glädjas av att detta skolprojekt (som tjejerna gör som projektarbete sista året i gymnasiet) har förbluffat både experter och journalister med sina framgångar. Inte nog med att dem slog Darin i sin deltävling, dem fick också flest röster av ALLA deltagande i ALLA deltävlingar. Det är inte dåligt av ett gäng som bara stått på scen 2 gånger innan Melodifestivalen. Något säger mig att dessa töser kommer att vara några att räkna med i framtiden, även om det inte räckte hela vägen fram i finalen denna gång...


Plats #4: Keep on Walking
Så jädra bra!!!! Melodifestivalens lätt bästa låt, alla kategorier. Genuin, modern, och framförallt jädrigt klistrig... Salem som person är ju dessutom Darins antites, då Salem faktiskt har både en otrolig personlighet och en helt egen stil. Sen spelar det ingen roll om Björn Gustafsson kommer in och gör folk förvirrade, Salems LCD-piano och grymma sångröst gör allt. Skönt med en riktigt härligt bra låt att hänga upp sig på under året!


Plats #3: Alla Schlagermedlys!
Okej, okej (Lili&Sussirolled)!!!! Jag vet att jag är en schlagernörd, men det går inte att fira ett 50 års jubileum i melodifestivalen utan att ha redigt med gamla schlagerfossiler! Det är faktiskt lag på det!!!!!! Dessutom är och förblir de stora vinnarna i schlagerhistorien odödliga, och alla svenskar (och norrmän också för den delen) borde kunna namnge åtminstone de fyra svenska vinnarna (hittills) samt minst 10 andra viktiga låtar - helst ifrån 80-talet. Ur detta perspektiv skall vi vara glada för att Björkman har den fetaste telefonlistan norr om Amsterdam! Han berikar oss med andliga gåvor! Och för er som undrar vad det är för ena konstiga tanter och gubbar på scenen där så kom ihåg - De är och förblir era musikaliska Gudar! TILLBE!Plats #2: Köttbullen från Orsa - Kalle Moraeus
Jag älskar denna lilla köttbulle... Inte nog med att han är rund, kort och flintskalig, han pratar dalmål och drar oneliners också!!! Det går liksom inte att stoppa honom!
Grodan boll for programledare 2011!!!!


Plats #1: Dolph.
Vad ska man säga? Everybody loves Dolph.
Enda sedan det blev klart att han skulle vara den tredje programledaren i höstas, har Dolph varit snackisen. Och visst, han skulle nog lyft hela melodifestivalen om han varit med i varje deltävling också, men då skulle det nog blivit för mycket av det goda. Nu lämnar han publiken hungrig efter mer istället...
Oavsett allt annat: DOLPH ÄR MELODIFESTIVALEN 2010. Punkt slut.


Där har ni topp 10 av melodifestivalen 2010!!!!
Avslutningsvis kommer också sämst-of-melodifestivalen 2010 topp 3:

Plats #3: Världens sämsta Anja-Pärssonimitation
Christine Meltzer var la visserligen inte den flopp som alla ville göra henne till, men i den här sketchen kan man inte säga annat än att hon suger rejält på att imitera Anja Pärsson. BTW, Anja Pärsson kommer från Tärnaby och pratar därför riktig jädra norrländska, alltså inte dalmål som Christine har fått för sig. Lite fakta så där bara: Tärnaby ligger drygt 30 mil från Dalarna. Lyckat Christine. Lyckat.


Plats #2: Darins personlighet.
Darin har uppenbarligen ingen personlighet. Det spelar tydligen ingen roll i vilken sitaution man möter honom, han är ändå helt tom. Fest? Helt tom. Under hård press? Helt tom. Nybliven vinnare? Helt tom. Jag har tandborstar med mer personlighet.


Plats #1: Py Bäckman - Magisk Stjärna
Jag vet inte om jag vågar gå så långt som att säga att detta är det sämsta bidraget i melodifestivalens historia, men jag har svårt att se hur något bidrag någonsin kan ha varit sämre än denna... Jag menar... eh... hon är ju blå... hon sjunger som könsmogen svan.. Hon ser ut som en blandning mellan Ozzie Osbourne och ipren-mannen... Dessutom känns låten som soundtracket från en dålig porrfilm... SERIÖST??? SÄÄÄÄÄMMMMMMSSSSSTTTTTT!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar